top of page

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

 

 

* Hoeveel behandelingen krijg ik?

In de salon zet ik nieuwe PMU in drie behandelingen. Tussen de behandelingen in zitten 4 tot 6 weken. Ik zet de PMU in drie behandelingen om de kleur goed op te kunnen bouwen. Het resultaat is het mooist als het pigment laagje over laagje wordt aangebracht.

* Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen in?

Tussen de behandelingen in zit 6 weken.

* Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up (PMU) vervaagt langzaam. Door de PMU elke 1 – 1,5 jaar bij te werken blijft deze het mooist. Kom je niet meer terug dan zal het pigment met de jaren helemaal verdwijnen.

* Doet het zetten van permanente make-up pijn?

De behandeling is geheel pijnloos. Soms als de klant overgevoelig is kan ze hier iets van voelen. Wij beginnen altijd ZONDER verdoving. Dit gaat moeiteloos en pijnloos omdat wij bij Labcontour met de meeste softe machientjes werken. Na de eerste laag brengen we verdovingszalf aan. 

* Wat als mijn permanente make-up lichter wordt?

PMU wordt na een jaartje altijd iets lichter, hierdoor kan de kleur en vorm vervagen. Door middel van een touch up ziet de PMU er weer als nieuw uit.

* Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Bij het zetten van een tatoeage wordt een ander apparaat en andere pigmenten gebruikt. Ook wordt een tatoeage dieper in de huid gezet, waardoor deze niet vervaagd. Omdat de PMU in een hogere huidlaag wordt gezet vervaagt het langzaam, hierdoor kun je later de kleur en vorm nog iets aanpassen. Bijvoorbeeld als je haar lichter wordt en je je wenkbrauwen daarbij weer passend wilt maken. Of denk aan een eyeliner die van een strakke lijn een poeder lijn moet worden.

*Wat is het verschil tussen permanente make-up en microblading?

Microblading wordt gedaan met een mesje. Er worden sneetjes in de huid gezet en daarna het pigment eroverheen gedaan. PMU wordt machinaal gezet. Dit houdt in dat er een apparaat wordt gebruikt waar een naaldje wordt opgedraaid. Het pigment wordt in de naald gezogen en vervolgens kan de behandeling beginnen. Bij PMU kunnen de haartjes elkaar overlappen als deze gezet worden. Dit geeft een natuurlijk effect aan jouw wenkbrauwen. Bij microblading is dit niet mogelijk en kunnen de haartjes alleen naast elkaar gezet worden.

* Mag ik PMU zetten als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas kan er tijdens deze periode geen pmu worden gezet. Na de zwangerschap of borstvoedingsperiode ben je van harte welkom.

* Is PMU geschikt voor mannen?

PMU kan ook bij mannen gezet worden. Tijdens een intake gesprek kunnen we bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn.  

* Ik heb weinig haar in mijn wenkbrauw. Kan ik nog de hairstroke (haartjes) techniek krijgen?

Dat is een mogelijkheid. Wel wil ik altijd eerst de PMU hebben gezien tijdens een intake, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

* Hoe gaat een wenkbrauw/eyeliner/lip behandeling?

Zie hiervoor de uitleg op de website: PMU Behandeling.

Welke technieken zijn er met wenkbrauw/eyeliner/lip behandeling?

Zie hiervoor de uitleg op de website: 

bottom of page